Под наслов: "Пари за гражданите, не за банките" двата най-големи синдиката на Гърция - ΓΣΕΕ и ΑΔΕΔΥ, обявяват днес 24 часова стачка.

Може да се каже, че Гърция в момента е в условията на малка гражданска война след като вече пет дена не стихват грабежите и протестите на анархисти.

Aegean Airlines стачкува от вчера, а днес към аеропревозвача се присъединява и Olympic Airlines, железниците, служители от градския транспорт, държавния и частния сектор, служители в местното самоуправление, социалните служби, банкови служители, служители от областта на здравеопазването.

Работещите в атинското метро, автобусен и тролейбусен транспорт ще работят от през деня, макар и с прекъсвания, за да могат да извозват стачкуващите до различни точки на града, за провеждане на митинги и шествия.

Надявам се ситуацията в Гърция да се успокой до към Коледа, за да може пак да посещавам една спокойна страна за празниците.

В резултат на стачката международните влакове между Солун и София няма да се движат:

Това е сутрешният международен бърз влак № 360 от Солун за София и следобедният международен бърз влак № 363 от София за Солун.

„Български държавни железници” ЕАД ще възстановяват сумите на всички пътници, закупили предварително билети за пътуване с отменените влакове.